EN

Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2018

Vinum Bonum
Magyar Bormustra - Ezüst

Népszerű és hungarikumnak tekinthető fajta, Kocsis Pál nemesítette 1930-ban. Egy barátjának-üzlettársának a gyermekéről nevezte el, aki utóbb, 21 évesen kulákivadékként munkaszolgálatos lett, és minden vagyonát elvesztette. Utóbb autószerelőként dolgozott, az ezredfordulón hunyt el.

A bor

Világos aranyszínű bor intenzív gyümölcsillattal, ami az egyenesen folytatódó telt kortyban is megjelenik a finom savakra fűzve, fehér virág, barack, citrus. Az egész szájat betöltő lágy faktúra, nagyon jó balansz, a lecsengésben kellemes kesernye.

Ahogy a provance-i rozéknál vagy az új zélandi sauvignonoknál is mindig érzünk valami pluszt, itt is, ez az Irsai is tud mindent, ami amit egy Irsai tudhat, de azon felül teltebb, mint a többi és a részletek finom balanszát érezhetni benne.

A szőlő

Az Irsai könnyed, muskotályos illatú, korai érésű, kicsit lágy savú, ezért gyorsan öregedő fajta, csemegeszőlőnek  is jó, mert ropogós, húsos, lédús bogyói vannak.

Gasztró

Salátákhoz, krémleveshez, sajtos makarónihoz, zöldségköretekhez, rizottóhoz, tojásos ételekhez biztos jó partner.

Díjak

Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
37. Magyar Bormustra, ezüst minősítés



Rendelés

Az évjárat elfogyott, hamarosan érkezik a következő!

Vissza

További boraink

Kamocsay Prémium Sauvignon blanc
2017

A sauvignon blanc-t a világ első három fehér fajtája között tartják számon (a rajnai rizli...


Megnézem

Kamocsay Prémium - teljes bo
rsor

Kóstolja meg Kamocsay Ákos mind a tíz prémium alkotását, melyeket a legjobb dűlőkről, ter...


Megnézem

Kamocsay Prémium Olaszrizling
2017

Prémium olaszrizlingünk megmutatja, hogy mitől is oly népszerű ez a fajta, s miért az egyik ...


Megnézem

Díszdobozos Chardonnay dűlőváloga
tás

Díszdobozos Chardonnay dűlőválogatás 5 dűlő és egy chardonnay cuvée lencséjén kereszt...


Megnézem