Warning: Declaration of frt_mysql::query($query) should be compatible with mysqli::query($query, $resultmode = NULL) in /data/www/kamocsayweb/public/library/database/mysql.php on line 107 Kamocsay Ákos :: Blog

EN

Blog

Quiche Lorraine, a franciák világhírű pitéje

2023/11/13

A receptet kizárólag a WineArtCulture olvasói számára, a Svájcban élő, több neves külföldi étterem konyhafőnöke és séfje, a Bocuse d’Or Hungary 2017 elődöntőse, Dualszky-Kovács Péter készítette, akinek fogásaival már többször lehetett találkozni az oldalon.

Tovább

Recept - Laposhal répával, rozskenyérrel és mentával

2023/11/03

Ha egy könnyed, ízletes és egészséges halas fogást szeretnétek elkészíteni, akkor ez a laposhal recept répával, rozskenyérrel és mentával, amelyet a Wineartculture vendégséfje, Dualszky-Kovács Péter készített, ideális választás.

Tovább

#Neszmély - Első közösségi borunkról Kamocsay Ákos mesél

2022/03/29

Március 10-én mutatkozott be borvidékünk első közösségi bora, a #Neszmély. A válogatás célja, hogy még közelebb hozza a borrajongókhoz a hamisítatlan neszmélyi stílust, amely a helyi borászok által 5 különböző cuvée-n keresztül került megfogalmazásra. 

Tovább

Ismerd meg szűkebb pátriánkat! Bemutatkozik a Felső-Pannon borrégió!

2022/02/23

Hazánk összesen 6 borrégióval büszkélkedhet, melyek mindegyike más és más karakterrel kápráztatja el a borkedvelő közönséget. A nálunk készülő neszmélyi borok otthona az ország észak-nyugati részén elterülő Felső-Pannon borrégió, mely hűvösebb klímájával az üde és aromás tételek bölcsője.

Tovább

Érezd meg a Chardonnay-t!

2022/02/15

Miért jó választás a chardonnay, ami egyetlen borlapról sem hiányozhat?

Tovább

Nemespenész, a jó bor cégére

2020/07/23

Egyszer egy társaságot láttunk vendégül, és végigvezettük őket a borászaton. Az acéltartályok laboratóriumi körülményeiből, ahol minden csillog-villog, érkeztünk az ászok pincébe, amelynek falán már szépen megtelepedett a nemespenész. Az egyik vendég nézegette, és azt mondta: "Ezeket a pókhálókat azért már leszedhették volna!" Mire Kamocsay Ákos: "Uram! Ha tudná, mennyibe került ezt felrakni......."

Tovább

Muzeális kóstoló 07.24. - Emlékcseppek - Kamocsay Ákos írása

2020/07/15

"Járkálok a múzeum boros állványai között. Egymás mellett sorakoznak a nemespenésszel vastagon benőtt palackok. Nézem a palackok sokféleségét és közben rájövök…. Itt mindegyiknek története van! Jé, itt egymás mellett két ‘97-es...Merlot-Kékfrankos és Chardonnay."
Muzeális kóstoló 07.24-én Neszmélyen.

Tovább

Neszmélyi sokszínűség az Olaszrizling Október Nagykóstolón

2019/10/15

Kamocsay Ákos Prémium Borainak főszereplésével rendezték meg október 12-én az Olaszrizling Október Nagykóstolót a Corinthia Hotelben. Ezen a napon ismét Magyarország legnépszerűbb fehérbora került a borkedvelők érdeklődésének középpontjába, köztük a neszmélyi olaszrizlingek, és ezek csúcsbora, Kamocsay Ákos 2017-es Prémium tétele.

Tovább

1 2 3 4 5 6 >