EN

Blog

Recept - Egy örök klasszikus: nizzai saláta

2024/02/06

A világszerte ismert és nagy népszerűségnek örvendő, könnyen elkészíthető nizzai saláta egy könnyed, mégis tartalmas és tápláló fogás, ami akár ebédre vagy vacsorára is ideális választás.

Tovább

Recept - Répatorta mascarpone krémmel

2024/01/17

A közkedvelt, könnyen elkészíthető répatorta nemcsak a húsvéti ünnep egyik elmaradhatatlan szereplője, hiszen bármelyik alkalommal nagy örömet tud okozni a családban.

Tovább

Quiche Lorraine, a franciák világhírű pitéje

2023/11/13

A receptet kizárólag a WineArtCulture olvasói számára, a Svájcban élő, több neves külföldi étterem konyhafőnöke és séfje, a Bocuse d’Or Hungary 2017 elődöntőse, Dualszky-Kovács Péter készítette, akinek fogásaival már többször lehetett találkozni az oldalon.

Tovább

Recept - Laposhal répával, rozskenyérrel és mentával

2023/11/03

Ha egy könnyed, ízletes és egészséges halas fogást szeretnétek elkészíteni, akkor ez a laposhal recept répával, rozskenyérrel és mentával, amelyet a Wineartculture vendégséfje, Dualszky-Kovács Péter készített, ideális választás.

Tovább

#Neszmély - Első közösségi borunkról Kamocsay Ákos mesél

2022/03/29

Március 10-én mutatkozott be borvidékünk első közösségi bora, a #Neszmély. A válogatás célja, hogy még közelebb hozza a borrajongókhoz a hamisítatlan neszmélyi stílust, amely a helyi borászok által 5 különböző cuvée-n keresztül került megfogalmazásra. 

Tovább

Ismerd meg szűkebb pátriánkat! Bemutatkozik a Felső-Pannon borrégió!

2022/02/23

Hazánk összesen 6 borrégióval büszkélkedhet, melyek mindegyike más és más karakterrel kápráztatja el a borkedvelő közönséget. A nálunk készülő neszmélyi borok otthona az ország észak-nyugati részén elterülő Felső-Pannon borrégió, mely hűvösebb klímájával az üde és aromás tételek bölcsője.

Tovább

Érezd meg a Chardonnay-t!

2022/02/15

Miért jó választás a chardonnay, ami egyetlen borlapról sem hiányozhat?

Tovább

Nemespenész, a jó bor cégére

2020/07/23

Egyszer egy társaságot láttunk vendégül, és végigvezettük őket a borászaton. Az acéltartályok laboratóriumi körülményeiből, ahol minden csillog-villog, érkeztünk az ászok pincébe, amelynek falán már szépen megtelepedett a nemespenész. Az egyik vendég nézegette, és azt mondta: "Ezeket a pókhálókat azért már leszedhették volna!" Mire Kamocsay Ákos: "Uram! Ha tudná, mennyibe került ezt felrakni......."

Tovább

1 2 3 4 5 6 >