EN

Neszmélyi sokszínűség az Olaszrizling Október Nagykóstolón

2019/10/15

Kamocsay Ákos Prémium Borainak főszereplésével rendezték meg október 12-én az Olaszrizling Október Nagykóstolót a Corinthia Hotelben. Ezen a napon ismét Magyarország legnépszerűbb fehérbora került a borkedvelők érdeklődésének középpontjába, köztük a neszmélyi olaszrizlingek, és ezek csúcsbora, Kamocsay Ákos 2017-es Prémium tétele.
Ezekkel együtt a szombati eseményen 250 olaszrizling és rajnai rizling várta kóstolásra a vendégeket, több mint 80 borászat prezentálásában. Kaári-Kabay Zsombor sommelier a Neszmélyi olaszrizling címmel tartott előadást, kiemelve a borvidék előnyös földrajzi helyzetét, kontinentális klímáját, mészköves, márgás talaját. Ezekből az adottságokból született a Sós-hegyen a Kamocsay Prémium Olaszrizling 2017-ben, amit már majdnem tökéletes évjáratként értékeltek a borászok. A Sós-hegy-dűlő pedig Kamocsay Ákos szerint a legjobb termőhely, ez adja a legizgalmasabb aromákat az olaszrizlingnek.
A fürtválogatással szüretelt, reduktív eljárással érlelt Prémium Olaszrizling sokakat meglepett határozott illatosságával és zamatosságával. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a borvidéken 2017-ben és 2018-ban készült Szöllősi Olaszrizling és a Kősziklás Olaszrizling is. Ez a szortiment három stílust képviselt: a könnyedet, a közepesen testeset és a túlérett szőlőből készültet. A sokszínűség szemléltette legjobban Neszmélynek a fajtával kapcsolatos kvalitásait.


Vissza