A merlot igen jól érzi magát Magyarországon, a Kamocsay Prémium Merlot alapanyagát a legmelegebb dűlő tetejéről szüretelték, a gyümölcsös és tömör bor jól egészíti ki a pazar fehérborokból álló Prémium-sort.
Ez a merlot – noha tüzes és testes –, a könnyedebb és gyümölcsös változatok közé tartozik, feketébe hajló, lilás élű bor, visszafogott illatában ibolyás jegyek és gyümölcsösség, a kedves kortyban tényleg szilvás hangulat és melegség (13 %-os szesz), a nem túl komplex ízkép hátterében nagyon finom, bársonyos tannin dereng.
Feltehetően bordói eredetű ez a kedves, lágy karakterű szőlő, mely szeptember végén-október elején érik. Érzékeny, nagy odafigyelést és meleg déli lejtőket igénylő fajta, nevét valószínűleg sötét bogyóiről kapta, mint a csókaszőlő: a merle feketerigót jelent. Borát a többnyire kicsit nőies, kerek, bársonyos, édes benyomást kelőt ízek jellemezik, akkor is, ha önállóan, akkor is, ha küvékben jelenik meg.
Minden, ami vörös hús a tatárbifsztektől a marhapörköltig, de szereti a kacsasült, is, vagy egy remek sólet, a végén egy camembert-rel.
Kamocsay Prémium Merlot 2017
Neszmélyi Borvidék borverseny 2022 - arany
Neszmélyi Borvidék borverseny 2022 - Legjobb vörös bor
Telt, gazdag, vastag és fantasztikusan illatos. Kerekded idomokról, az érett alapanyagról és m...
Kinyitottuk a pincénket és kincsekre leltünk benne. Minden évben a legizgalmasabb tételeinkbő...
A sárgamuskotály népszerű csemegeszőlő is, ez az a fürt, ami a saszlák közé keveredve fel...
A sauvignon blanc-t a világ első három fehér fajtája között tartják számon (a rajnai rizli...