Warning: Declaration of frt_mysql::query($query) should be compatible with mysqli::query($query, $resultmode = NULL) in /data/www/kamocsayweb/public/library/database/mysql.php on line 107 Kamocsay Ákos :: Eredményeink a Syngenta Borversenyen

EN

Eredményeink a Syngenta Borversenyen

2023/03/28

Huszadik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, amelyre idén összesen 501 nevezés érkezett Tokajtól Sopronig.

A rendkívül erős mezőnyt a zsűri rajtuk kívül öt nagyarannyal és 114 aranyéremmel jutalmazta.

„Az Országos Syngenta Borverseny nemcsak cégünk, hanem a borászati szakma számára is meghatározó jelentőségű esemény. Emiatt is nagy örömmel tölt el minket, hogy két év kényszerszünet után ismét, immár huszadik alkalommal rendeztük meg a nagyszabású versenyt. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen nagy számú, összesen 501 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről a jubileumi borversenyre”, hangsúlyozta Eric Thomas.

A Syngenta Duna Régiójának növényvédelmi marketingvezetője ismertette: az idei borverseny bírálói 262 fehér-, 166 vörösbort, 53 rozét, 10 pezsgőt, 8 gyöngyözőbort és két sillert minősítettek. A 2022-es évjáratból 216 nevezés érkezett.

A Hilltop eredményei a versenyen:

ARANY
Prémium Neszmélyi Chardonnay 2020
Kamocsay Prémium Ihlet Cuvée 2021

EZÜST
Hilltop Cserszegi Fűszeres 2022
Kamocsay Prémium Olaszrizling 2021
Hilltop Merlot Rosé 2022

Olvasd el a teljes cikket, nézed meg a többi díjazottat: https://www.syngenta.hu/press-release/sajtokozlemeny/tobb-mint-felezer-nevezes-erkezett-xx-orszagos-syngenta-borversenyre


Vissza