EN

Arany négyesünk született a VinAgorán

2017/07/13

Büszkén jelentjük, hogy a VinAgora nemzetközi borversenyen négy borunk is aranyérmet kapott. Ezzel a legeredményesebb – legalábbis a legtöbb aranyérmet nyert – pincészet lettünk, de itt még nincs vége az elismeréseknek.

Négy aranyérmes borunk látott napvilágot:

  • Kamocsay Prémium Ihlet Cuvée 2015
  • Kamocsay Prémium Pinot Gris 2015
  • Kamocsay Prémium Superior Chardonnay 2013
  • Kamocsay Prémium Olaszrizling 2013

A Pinot Gris-t, kategóriájában - "fehér, csendes borok, száraz-félszáraz" – a legjobb bornak ítélte a zsűri, s Champion-díjjal* jutalmazta. Emellett 2013-as Superior Chardonnay-nk a legjobb fajtabor címet is megkapta.

Ezzel a sikeres szerepléssel, a legeredményesebb – legalábbis a legtöbb aranyérmet nyert – pincészet elismerést is sikerült elérni, még ha nem is volt hivatalosan ilyen díj. Ráadásul a négy aranyérmet öt nevezésből kapta meg a pincészet.

A borászat a fogyasztók és a szakma körében is ismertségnek – s reméljük, azt is kijelenthetjük -, elismertségnek örvend. Amikor egy borversenyen ennyi borunk szerepel kiváló eredménnyel, azért jó arra gondolni, hogy szeretik, amit csinálunk. Ennek tudatában, reméljük még sok ilyen siker vár ránk, s ez esetben talán az sem olyan nagy baj, ha a borbarátok isszák meg ennek a levét…

Nagyon köszönjük az elismerést!

*"Champion díj"
A bírálók főkategóriánként (legalább 10 nevezés esetén), legfeljebb az 5-5 legmagasabb pontszámot elért, legalább aranyérmet nyert tételei közül választják ki a kategóriánkénti győzteseket, melyeknek a CHAMPION díjat ítélik oda.


Vissza