EN

Recept - Laposhal répával, rozskenyérrel és mentával

2023/11/03

Ha egy könnyed, ízletes és egészséges halas fogást szeretnétek elkészíteni, akkor ez a laposhal recept répával, rozskenyérrel és mentával, amelyet a Wineartculture vendégséfje, Dualszky-Kovács Péter készített, ideális választás.

A laposhal húsa roppant egészséges, viszonylag szálkamentes, és a többi tengeri halhoz hasonlóan magas omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik, ami az emberi szervezet számára nagyon fontos. De az sem elhanyagolható, hogy a vitamintartalma is magas. Kifejezetten ajánlott diétához, elkészítése pedig egyáltalán nem jelent kihívást.

Borajánlat:
Kamocsay Prémium Olaszrizling 2021

Könnyedségre hangolt, mégis tartalmas prémium olaszrizling, amelynek alapanyagát a Sós-hegy-dűlőről szüretelték. Egy ízig-vérig neszmélyi bor, mely magán viseli a borvidék lenyomatát és Kamocsay Ákos szaktudását. Illat- és ízjegyeit a fehér húsú gyümölcsök, méz, virágok, grapefruit és sós citrusok jellemzik. Gazdag és izgalmas olaszrizling, hosszantartó lecsengéssel. Nem véletlen, hogy a 2023-as Országos Borversenyen, amelyre idén 22 borvidékről, 918 tétellel 252 pincészet nevezett, a Kamocsay Prémium Olaszrizling 2021 a Kárpát-medencei fajtából készülő legjobb nagy száraz fehérbor különdíját elhozta.

Olvasd el a teljes receptet és elkészítést a Wineartculture weboldalán


Vissza