EN

Prémium Chardonnay Dűlőválogatás 2017, a társasági borkóstolás

2019/09/02

Minden évben sokféle chardonnay terem nálunk, és ahány terület, annyiféle bort adnak a dűlők. Nagyon érdekes összekóstolni egy évnek a sokszínű termését (amit mi mindig meg is teszünk), és arra gondoltunk, hogy ezzel az élménnyel megajándékozzuk a borkedvelőket is. Ezért összeállítottunk egy exkluzív borválogatást a 2017-es év terméséből. De ebben azért több van, mint egy szokásos borkóstolgatás. A fadoboz minden kelléket tartalmaz ahhoz, hogy igazi társasági játékká is válhasson a dűlőkóstolás.

Lehet egyszer, de lehet többször is. És lehet évek múlva is megismételni a játékot, mert a limitált szériás válogatás egy faládában több évig is pihenhet, és a palackos érlelés csak jobbá teszi a bort. A chardonnay olyan testes, vastag, vajas, hogy benne van a hosszú élet lehetősége.

Neszmélyen van egy bormúzeumunk a pincében, ahol 1993, az első szüretünk óta gyűjtjük a borokat. Nagy élmény néha belekóstolni a korábbi szüretek termésébe, és megérezni kiteljesedésüket.

A chardonnay illata, fűszeressége annyira meghatározó, hogy aki csukott szemmel kóstolja végig az öt dűlő termését, az is tudja, hogy egy fajta különböző árnyalatai kerültek a poharába. A faláda őriz egy ráadást is, a birtokbort, amit több dűlő jellemzőinek harmonizálására készült. Ez mutatja meg igazán a chardonnay zamatosságát, eleganciáját.


Vissza