EN

Muzeális kóstoló 07.24. - Emlékcseppek - Kamocsay Ákos írása

2020/07/15

"Járkálok a múzeum boros állványai között. Egymás mellett sorakoznak a nemespenésszel vastagon benőtt palackok. Nézem a palackok sokféleségét és közben rájövök…. Itt mindegyiknek története van!
Jé, itt egymás mellett két ‘97-es... Merlot-Kékfrankos és Chardonnay. Ez az a két bor, amit sokszori próbálkozás után, végre a Marks & Spencer kiválsztott tőlünk, hogy ezekkel – esetleg -  felkerülhetünk - első magyar borként - a polcaikra. /Szűk, de minőségi választékot tartottak a világ sok, jelentős borvidékéről/
Nagyon nehézkesen haladtak a dolgok. 40 oldalas kérdőív / technológia, minőségellenőrzési rendszer, design, szállítási protokoll, adminisztrációs előírások…..
Egyszercsak viszont felgyorsultak az események. A Merlot-Kékfrankost - talán “figyelmetlenségből” - benevezték a BBC “Food and drink” műsorába, ahol nagy meglepetésre a “HÓNAP BORA” lett.
Na, lett nagy kapkodás. “A bornak a polcokon kell lennie, mire a műsor adásba kerül!” A 40 oldalas kérdőív félre, lett design, gyorsan megjött a címke, azonnali palackozás és szállítás és a két bor soronkívül máris az üzletek polcaira került. Ráadásul kiemelt kiállításban. Végre odajutottunk. Ez már azért rang volt!
Így indult az a sikeres kapcsolat, aminek révén volt hogy évi 1 millió palack Hilltop bor fogyott el, csak ennek az áruházláncnak a polcain….
Na ezt a két bort, mindenképpen megmutatom július 24.-én…"

Egy olyan eseményre invitálunk, ahol ezeket a kis szériában, 20, maximum 200 palackos tételben megvásárolható bortörténelmi tételeket kóstoljuk le Kamocsay Ákos főborász vezetésével. Borértőknek és borkedvelőknek egyaránt tartogat izgalmakat ez a nem mindennapi, interaktív kóstoltó.
 

PROGRAM:
15.00 Indulás busszal Budapestről
16.30 Érkezés
Muzeális kóstoló és pincetúra 6 bor és kísérő falatkák + meglepetés bor
18.00 Két fogásos vacsora kísérő borral a Hilltop Borhotelben
20.00 Indulás

Részvételi díj
busztranszferrel 29.000 Ft/fő
egyéni utazással 24.000 Ft/fő

Jelentkezés
deak.nikolett@hilltop.hu


Vissza