EN

Milyen bor illik a karácsonyi fogásokhoz?

2017/12/13

Az Ünnep elsősorban a számunkra fontos emberekkel együtt töltött pillanatoktól oly meghitt. Amikor asztalhoz ül a család, mindenki megpihen egy kicsit, s ismét rádöbben, hogy mennyit rohant, s mennyire kevés időt töltött szeretteivel. Ez az idő prémium számunkra, ezért az sem mindegy, hogy mit eszünk vagy iszunk azokkal, akik a legfontosabbak.

Hiszünk benne, hogy az alkalomhoz méltó bor, ma már ugyanolyan fontos része a karácsonyi asztalnak, mint a jó társaság és a finom ételek. Ráadásul, ha nem elsősorban arra figyelünk, hogy mennyit költöttünk a borra, hanem arra, hogy élményt adjon, s illeszkedjen a menühöz, akkor tényleg örömünket lelhetjük benne.

Aperitifnek Ihlet Cuvéenket ajánlanánk. Könnyed, mégis tartalmas. Gyümölcsös, florális jegyei, szép savai, lendületet adhatnak a főzéshez és előkészületekhez is. S, ha esetleg még vannak kételyek, hogy  mit is főzzünk, igyunk egy pohár Ihletet, és minden a helyére kerül.

Ha halászlében gondolkodunk, elsősorban egy könnyed vörösbor lehet a jó választás, de mi egy izgalmas alternatívát kínálunk, mégpedig a telt és krémes prémium pinot noir rozénkkal. Remek párosítás. Bátrabbaknak, javasoljuk kipróbálásra a merlot prémium változatát is.

Igazi bajnok párosítás
Egy jó töltött káposztához bort választani mindig hálás feladat. Az étel gazdagsága, sokoldalúsága, mélysége többféle lehetőséget is kínál számunkra. Két fehérbort ajánlunk a klasszikus fogás mellé, prémium chardonnay-nkat és pinot gris-nket. A chardonnay finom savai, eleganciája jó alapot adnak a párosításra. A burgundiai fajta szépen emeli ki a komplex étel rétegeit, úgy, hogy közben a bor eleganciája, harmóniái dominálnak.
Egy egészen más karakterű élményben lehet részünk, ha a szürkebarátot választjuk. Mélysége, gazdagsága és teltsége igazi gourmet-élményt kínál a töltött káposzta mellett. Egy igazi hedonista párosítás, amellyel nem lehet betelni.
Ha éppen játékosabb hangulatban ér minket az ünnep, javasolnánk, hogy próbálják ki mindkét lehetőséget. Meg fognak lepődni, hogy mennyire jó mindkettővel, de mennyire másként.

Vörös és fehér
Nem hiányozhat a mákos és diós bejgli sem az asztalról. Mindkét változatnál egy kevéssé cukros változatban érdemes gondolkodni. A mákoshoz kiváló választás lehet a Kamocsay Prémium merlot, a dióshoz viszont egy késői szüretelésű hárslevelűt ajánlanánk kínálatunkból. Mennyei összhatás, higgyék el nekünk!

Akármelyik párosítást választjuk is, reméljük élményekben gazdag lesz az ünnepi asztal gasztrokínálata.

 

Mindenkinek Boldog és Békés Karácsonyt kíván a Kamocsay Ákos Prémium borok lelkes csapata!

 


Vissza