EN

Ha kiváló bor, akkor Borkiválóság!

2016/12/05

A bor talán a leginkább olyan termék, ahol a hozzáadott érték-termőhely, fajta, presztízs, hírnév, ismertség, elismertség- legalább olyan fontos, mint maga a minőség. Nekünk borászoknak a leginkább szükségünk van a hírverésre, a fogyasztók meggyőzésére, az ismertség fokozására.

Ezért minden olyan eseményért, aktivitásért, amely a boraink népszerűsítését, a kulturált és értő borfogyasztást segíti elő, hálásak vagyunk. Egyik ilyen, ma már hagyományosnak mondható esemény a Borkiválóság Program, mely a minisztérium szervezésében és hathatós támogatásával zajlik. Jó érzés bekerülni a magyar Borkiválóságok közé, melyre tapasztalataink szerint nem csak a szakma, hanem a kereskedelem és a fogyasztók is odafigyelnek. 

A bor bizalmi termék. Fontos a megbízhatóság, az állandó jó minőség, az, hogy a fogyasztónak lehetőleg soha ne okozzunk csalódást. Ma már azt mondhatom, hogy mivel évek óta több borunkkal is ott vagyunk a Borkiválóságok között, ez még nagyobb érték, azt jelezi, hogy a minőség állandó, magas színvonalú és érdemes a borainkat levenni a polcról.

Nem irigylem a Borkiválóság program borbírálóit, mert úgy látom, hogy a magyar borászat fokozatosan fejlődik, a borok általános minősége ugrásszerűen javul, nő a minőségi borok fogyasztása, a jó borok választéka folyamatosan bővül, így nem lehet könnyű kiválasztani minden évben az arra leginkább érdemeseket.

Szerencsére azt látjuk, hogy Kamocsay Prémium borcsaládunk részesedése, forgalma folyamatosan növekszik, a fogyasztói elégedettség-elfogadás pozitív. Remélhetőleg a 2016-os évjárat is lehetővé teszi a sok probléma ellenére (tavaszi fagykár, rengeteg eső, sok borvidéken jég, szőlőbetegségek szűnni nem akaró támadásai), hogy a következő évben is kiváló borokkal tudjuk megörvendeztetni a fogyasztókat.

/Kamocsay Ákos/


Vissza