EN

Baalbec? Baalbec!

2017/10/03

Ákos jókedélyűen és sajátos lelkesedésével mesélt a borkészítés szépségeiről és buktatóiról, Neszmély természeti sajátosságáról, a Hilltop fajtaválasztékáról és a borászat immár 24 éves történetéről. Közben a poharaink sem maradtak szárazon, a borsort a mindenki által jól ismert Hilltop Irsaival nyitottuk, majd a várva várt 2016-os Prémium Chardonnay mutatkozhatott be. Elegáns és komplex nedű, kedves gyümölcsösségével és lágy harmonikusságával rögtön belopta magát hallgatóságunk szívébe.

Folytatásképpen Ákos mesélt a borkészítés menetéről a szocializmusban, és rávilágított a különböző fogyasztói igényekre és trendekre a különböző korszakokban, amelyet egy sikeresen működni akaró borászat mindig szem előtt kell, hogy tartson. Mindeközben hallgatóságunk a szintén nagy közönségkedvenc Ihlet Cuvée-t és Prémium Pinot Noir Rosé-t kóstolhatta.

A százötven fős teremben a hangulat egyre emelkedett mikor a Prémium Pinot Gris került a poharakba; a teltebb és testesebb bor igazi kontrasztot mutatott az eddigi könnyedebb tételek mellett. A Vinagora Champion díjas bora fantasztikusan kifejezi a fajta potenciálját, hiszen e száraz fehérbor különös intenzitású gyümölcstartalommal és savakkal bír.

És elérkezett az idő, hogy bemutatkozzon új vörösborunk a szekszárdi ültetvényeinkről. A 2012-es szüretelésű Baalbec friss és lendületességet sugárzó illatával köszönt ránk a pohárból. Rubin színe erdei gyümölcsöket és vaníliás fűszereket tárt fel belopva magát hallgatóságunk szívébe. Ezt a közepesen testes, izgalmas, harmonikus bort, különösen bársonyos tanninokkal egyelőre csak webshopunkon lehet rendelni, de igyekszünk a kóstolóinkra is elvinni, ezért érdemes figyelemmel követni facebook oldalunkon hogy hol és mikor töltögetünk a jövőben.

És hogy máshogy zártuk volna az estét, mint egy kellemes szegedi halászlével és egy jó nagy korsó, hideg sörrel kedves vendéglátóinkkal. Nagyon köszönjük a lehetőséget, reméljük hamarosan ismét délnek vehetjük az utat!

Fotó Csiszer László


Vissza