EN

A jó bor olyan, mint a fülbemászó muzsika

2018/07/10

Sokan megtapasztalhattuk, hogy sok közös vonás van bor és zene között. Mindkettő magyarázható, hogy miért jó, de leginkább mindkettő ösztönösen szerethető, sőt imádható. Sokféle zene és bor létezik, a legkülönbözőbb stílusokban és mélységekben.

A zenében is éppen úgy megvannak a hangulatunkhoz illő stílusok, mint a borban. Mást hallgatunk és kortyolunk, ha fel vagyunk dobva, s mást, amikor elmélyülni szeretnénk, kicsit magunkba fordulva. De az origo mindig ugyanaz marad, a szenvedély.

A Kamocsay Prémium márka az igényes és szenvedélyes borkedvelőket szólítja meg, ugyanúgy, mint Bach zenéje, főképpen, ha az orgonán szólal meg. Ezért is döntött úgy a pincészet, hogy támogatja a Budavári Bach Fesztivált.
Ihlet Cuvéenk és Pinot gris borunk inspirálta az orgonistákat és a közönséget is e nagyszerű kezdeményezésen. Bán István orgonaművész szervezésében igazi zenei csemegékbe - kantáták, cselló, gamba, csembaló, orgona, ünnepi istentisztelet, orgonabemutató - kóstolhatott bele a nagyérdemű.

A himnikus és magasztos hangulatú koncerteken megerősödött a hit bennünk, hogy bor és zene elválaszthatatlan páros, s mint a jó gasztronómiában, bor és étel, erősíteni képesek egymást.
Mi mást kívánhatnánk, mint egy pohár jó bort, melyet Bach felejthetetlen dallami kísérnek.
Egészségünkre!


Vissza