EN

5 dolog, amiért ilyen jó még sosem volt a rozé és a fehérbor

2019/06/21

Az első, s talán legfontosabb, hogy minél alacsonyabb alkoholtartalmú bort válasszunk a kánikulai napokra. Az alkohol vízhajtó hatású, ezért különösen érdemes odafigyelni, hogy moderált alkoholtartalmú bort válasszunk. Ha ezt még szódával lazítjuk, még jobb hatást érhetünk el a felfrissülésben.

Válasszunk könnyed, illatos, zamatos borokat, legyen az egy Irsai, cserszegi vagy királyleányka, de a rozé is nagy sláger ilyenkor. Intenzív ízük, jó savgerincük, mintha kifejezetten erre a feladatra predesztinálná ezeket a borokat.
Aki nem szereti az illatos fajtákat, annak jó választás lehet egy könnyedebb, neutrálisabb karakterű fajtából készült bor, például egy olaszrizling vagy chardonnay. Az olaszrizling például klasszikus fröccspartnernek számít Magyarországon.Mivel nyáron gyakran könnyedebb ételekkel is beérjük, ezekhez érdemes könnyedebb borokat választani. Egy remek, könnyed mégis tartalmas saláta mellé igazán jó párosítás egy zamatos, frissítő karakterű reduktív bor.

Sportolás vagy szabadtéri aktivitás után szervezetünk erőteljesen vágyik a hidratálásra, amelyre a legjobb választás egy hosszúlépés (1 bor, 2 szóda) lehet. Az alkohol elhanyagolható benne, nem borítja vízháztartásunk, de a kevés bor pont annyira ízesíti meg az italt, amennyire kellemesnek érezzük.


Vissza