EN

Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2017

Vinum Bonum
Magyar Bormustra - Ezüst

Népszerű és hungarikumnak tekinthető fajta, Kocsis Pál nemesítette 1930-ban. Egy barátjának-üzlettársának a gyermekéről nevezte el, aki utóbb, 21 évesen kulákivadékként munkaszolgálatos lett, és minden vagyonát elvesztette. Utóbb autószerelőként dolgozott, az ezredfordulón hunyt el.

A bor

Világos aranyszínű bor intenzív gyümölcsillattal, ami az egyenesen folytatódó telt kortyban is megjelenik a finom savakra fűzve, fehér virág, barack, citrus. Az egész szájat betöltő lágy faktúra, nagyon jó balansz, a lecsengésben kellemes kesernye.

Ahogy a provance-i rozéknál vagy az új zélandi sauvignonoknál is mindig érzünk valami pluszt, itt is, ez az Irsai is tud mindent, ami amit egy Irsai tudhat, de azon felül teltebb, mint a többi és a részletek finom balanszát érezhetni benne.

A szőlő

Az Irsai könnyed, muskotályos illatú, korai érésű, kicsit lágy savú, ezért gyorsan öregedő fajta, csemegeszőlőnek  is jó, mert ropogós, húsos, lédús bogyói vannak.

Gasztró

Salátákhoz, krémleveshez, sajtos makarónihoz, zöldségköretekhez, rizottóhoz, tojásos ételekhez biztos jó partner.

Díjak

Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
37. Magyar Bormustra, ezüst minősítés



Rendelés

Az évjárat elfogyott, hamarosan érkezik a következő!

Vissza

További boraink

Romantikus t
rió

Ihlet Cuvée - Pinot Noir Rosé - Cserszegi fűszeres. Elegáns és érzéki hármasunk a tavaszi ...


Megnézem

Kamocsay Prémium Merlot
2016

A merlot igen jól érzi magát Magyarországon, a Kamocsay Prémium Merlot alapanyagát a legmeleg...


Megnézem

Kamocsay Prémium Sárgamuskotály
2017

A sárga muskotály népszerű csemegeszőlő is, ez az a fürt, ami a saszlák közé keveredve fe...


Megnézem

Érzéki há
rmas

Baalbec - Chardonnay - Pinot Gris. Hagyja hogy elcsábítsuk legbájosabb, legtestesebb, legkarakt...


Megnézem