EN

Kamocsay Prémium Merlot 2015

A merlot igen jól érzi magát Magyarországon, a Kamocsay Prémium Merlot alapanyagát a legmelegebb dűlő tetejéről szüretelték, a gyümölcsös és tömör bor jól egészíti ki a pazar fehérborokból álló Prémium-.sort.

A bor

Ez a merlot – noha tüzes és testes –, a könnyedebb és gyümölcsös változatok közé tartozik, feketébe hajló, lilás élű bor, visszafogott illatában ibolyás jegyek és gyümölcsösség, a kedves kortyban tényleg szilvás hangulat és melegség (13 %-os szesz), a nem túl komplex ízkép hátterében nagyon finom, bársonyos tannin dereng.

A szőlő

Feltehetően bordói eredetű ez a kedves, lágy karakterű szőlő, mely szeptember végén-október elején érik. Érzékeny, nagy odafigyelést és meleg déli lejtőket igénylő  fajta, nevét valószínűleg sötét bogyóiről kapta, mint a csókaszőlő: a merle feketerigót jelent. Borát a többnyire kicsit nőies, kerek, bársonyos, édes benyomást kelőt ízek jellemezik, akkor is, ha önállóan, akkor is, ha küvékben jelenik meg.

Gasztró

Minden, ami vörös hús a tatárbifsztektől a marhapörköltig, de szereti a kacsasült, is, vagy egy remek sólet, a végén egy camembert-rel.

Díjak



Rendelés

2290 Ft/Palack
Kosárba teszem A kosaram >>


Vissza

További boraink

Kamocsay Prémium Sárgamuskotály
2016

A sárga muskotály népszerű csemegeszőlő is, ez az a fürt, ami a saszlák közé keveredve fe...


Megnézem

Kamocsay Prémium Chardonnay
2015

A chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja, a Kamocsay-stílusjegyek ...


Megnézem

Kamocsay Prémium Cserszegi fűszeres
2015

Ez volt az első nagy nemzetközi sikere Kamocsay Ákosnak, mint ismeretes, a cserszegivel nyerte e...


Megnézem

Kamocsay Prémium Irsai Olivér
2015

Népszerű és hungarikumnak tekinthető fajta, Kocsis Pál nemesítette 1930-ban. Egy barátjának...


Megnézem