EN

Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2015

Vinum Bonum
Magyar Bormustra - Ezüst

Népszerű és hungarikumnak tekinthető fajta, Kocsis Pál nemesítette 1930-ban. Egy barátjának-üzlettársának a gyermekéről nevezte el, aki utóbb, 21 évesen kulákivadékként munkaszolgálatos lett, és minden vagyonát elvesztette. Utóbb autószerelőként dolgozott, az ezredfordulón hunyt el.

A bor

Világos aranyszínű bor intenzív gyümölcsillattal, ami az egyenesen folytatódó telt kortyban is megjelenik a finom savakra fűzve, fehér virág, barack, citrus. Az egész szájat betöltő lágy faktúra, nagyon jó balansz, a lecsengésben kellemes kesernye.

Ahogy a provance-i rozéknál vagy az új zélandi sauvignonoknál is mindig érzünk valami pluszt, itt is, ez az Irsai is tud mindent, ami amit egy Irsai tudhat, de azon felül teltebb, mint a többi és a részletek finom balanszát érezhetni benne.

A szőlő

Az Irsai könnyed, muskotályos illatú, korai érésű, kicsit lágy savú, ezért gyorsan öregedő fajta, csemegeszőlőnek  is jó, mert ropogós, húsos, lédús bogyói vannak.

Gasztró

Salátákhoz, krémleveshez, sajtos makarónihoz, zöldségköretekhez, rizottóhoz, tojásos ételekhez biztos jó partner.

Díjak

Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
37. Magyar Bormustra, ezüst minősítés



Rendelés

1590 Ft/Palack
Kosárba teszem A kosaram >>


Vissza

További boraink

Kamocsay Prémium Pinot Gris
2015

A pinot gris világfajta, a pinot család (blanc és noir) tagja, nálunk valahogy ma nem átütőe...


Megnézem

Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé
2016

A jó külsejű palackban, melynek arany kapszulája rímel a bor színére, az erős honi rozé-me...


Megnézem

Kamocsay Prémium Sárgamuskotály
2016

A sárga muskotály népszerű csemegeszőlő is, ez az a fürt, ami a saszlák közé keveredve fe...


Megnézem

Kamocsay Prémium Cserszegi fűszeres
2015

Ez volt az első nagy nemzetközi sikere Kamocsay Ákosnak, mint ismeretes, a cserszegivel nyerte e...


Megnézem