EN

Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2015

Vinum Bonum
Magyar Bormustra - Ezüst

Népszerű és hungarikumnak tekinthető fajta, Kocsis Pál nemesítette 1930-ban. Egy barátjának-üzlettársának a gyermekéről nevezte el, aki utóbb, 21 évesen kulákivadékként munkaszolgálatos lett, és minden vagyonát elvesztette. Utóbb autószerelőként dolgozott, az ezredfordulón hunyt el.

A bor

Világos aranyszínű bor intenzív gyümölcsillattal, ami az egyenesen folytatódó telt kortyban is megjelenik a finom savakra fűzve, fehér virág, barack, citrus. Az egész szájat betöltő lágy faktúra, nagyon jó balansz, a lecsengésben kellemes kesernye.

Ahogy a provance-i rozéknál vagy az új zélandi sauvignonoknál is mindig érzünk valami pluszt, itt is, ez az Irsai is tud mindent, ami amit egy Irsai tudhat, de azon felül teltebb, mint a többi és a részletek finom balanszát érezhetni benne.

A szőlő

Az Irsai könnyed, muskotályos illatú, korai érésű, kicsit lágy savú, ezért gyorsan öregedő fajta, csemegeszőlőnek  is jó, mert ropogós, húsos, lédús bogyói vannak.

Gasztró

Salátákhoz, krémleveshez, sajtos makarónihoz, zöldségköretekhez, rizottóhoz, tojásos ételekhez biztos jó partner.

Díjak

Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
37. Magyar Bormustra, ezüst minősítés



Rendelés

1590 Ft/Palack
Kosárba teszem A kosaram >>


Vissza

További boraink

Kamocsay Chardonnay Superior, Páskum-dűlő
2013

Nehéz újat mondani e világfajtáról, de Kamocsaynak sikerül kiemelnie a chardonnay legszebb vo...


Megnézem

Vinagora aranyérmes borváloga
tás

Vigye haza aranyérmes és Champion díjas borainkat egy csomagban ...


Megnézem

Baalbec Cuvée

A szerethető, tartalmat és komplexitást is mutató vörösbor Lagújabb borunk, a Baalbec Cuv...


Megnézem

Kamocsay Prémium Sárgamuskotály
2016

A sárga muskotály népszerű csemegeszőlő is, ez az a fürt, ami a saszlák közé keveredve fe...


Megnézem