Igazi mai, modern bor született az ősi magyar fajtából a neszmélyi dombokon. A kézi szüretelésnek és a fürtválogatásnak, valamint a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően kristálytiszta ízekkel, mezei virágokra emlékeztető intenzív illatokkal, telt zamatokkal akár aperitívként, akár fehér húsokhoz, halételekhez kiváló.
Világos zöldessárga bor gyümölcsös-citrusos-virágos, közepes intenzitású, de gazdag illattal, igen üde savakkal, itt is, mint minden Kamocsay Prémiumban, hibátlan balansz illatban-ízben. A telt korty csontszáraz, nem túl hosszú, jóízűen savankás, finom nyári bor.
A királyleányka szőlő Erdélyből jött át a kombinátos időkben, a hetvenes évek táján. Könnyed és illatos hölgyike, aki a fehérboros tájakon érzi otthon magát. Kicsi szemek, kicsi fürt, kicsi bor, amennyiben mindig friss, üde, szőlővirágos és fincsi bort ad, de nagy bort nemigen. Nem is az a dolga, igazi jó savú nyári bort adó-alapanyag,
Salátabor és lecsó, rizottó és sült zöldség, camembert és kecskesajt, grillcsirke és grillezett hal jól jár vele.
Egy igazi nehézbombázó a száraz fehérborok világában. Az sem véletlen, hogy gyakran a rozé...
Prémium olaszrizlingünk megmutatja, hogy mitől is oly népszerű ez a fajta, s miért az egyik ...
Népszerű és hungarikumnak tekinthető fajta, Kocsis Pál nemesítette 1930-ban. Egy barátjának...
A sauvignon blanc-t a világ első három fehér fajtája között tartják számon (a rajnai rizli...