EN

Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé 2016

Vinum Bonum

A jó külsejű palackban, melynek arany kapszulája rímel a bor színére, az erős honi rozé-mezőnyben is remeknek számító rozé rejlik, egy tartalmas és szimpatikus beszélgető-és gasztrobor. A rozé, mely ma Magyarország legnépszerűbb bortípusai közé tartozik, úgy készül, hogy az erjedő mustot csak rövid ideig hagyják a kékszőlő-cefrén, néhány órán át (4-24 óra) áztatják, hogy a bor ne legyen nehéz és csersavas.

A bor

Szép selyemszínű bor, a pohár falán lecsorgó glicerin-könnyek meglehetős koncentráltságot sejtetnek, széles gyümölcsillata van (málna, cseresznye, szilva) a telt korty leheletnyi édes érintéssel köszön, üde és finom savak tartják és adnak lendületet neki. Kellemes az édesség és a sav játéka a telt kortyban, amiben még mintha kis ásványosság is csillanna, tartalmas, profi, átlagon fölüli ízképű bor, nem csak a nyári napokra.

A szőlő

A burgundi pinot noir nálunk valahogy nem igazán tudja kinőni magát, vörös fajtaborai között ritkán találni emlékezetes változatot, gyümölcsös aromái-savai okán viszont remek rosé készíthető belőle. Érzékeny, a hűsebb dűlőket kedvelő világfajta, bora inkább karcsú és világosabb, mint a nagy, fekete bordói cabernet-k borai, a pinot gris, azaz a szürkebarát rokona, keveset termő és macerás jószág.

Gasztró

A rozé generalista, majd’ mindenhez jó a beszélgetéstől a lazacsalátán át a pörköltig, biztosan jól esik egy komolyabb gulyás után 40 csepp, jól megy az olaszos tésztákhoz, de a barbecue-hoz is, a sült kolbászhoz, a paprikás csirkéhez, de a Kamocsay Prémium Rosé édes érintése okán a egy puncsmignon után is jól csúszik.

Díjak

Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díjRendelés

1590 Ft/Palack
Kosárba teszem A kosaram >>


Vissza

További boraink

Kamocsay Chardonnay Superior, Páskum-dűlő
2013

Nehéz újat mondani e világfajtáról, de Kamocsaynak sikerül kiemelnie a chardonnay legszebb vo...


Megnézem

Kamocsay Prémium Cserszegi fűszeres
2015

Ez volt az első nagy nemzetközi sikere Kamocsay Ákosnak, mint ismeretes, a cserszegivel nyerte e...


Megnézem

Vinagora aranyérmes borváloga
tás

Vigye haza aranyérmes és Champion díjas borainkat egy csomagban ...


Megnézem

Kamocsay Prémium Irsai Olivér
2015

Népszerű és hungarikumnak tekinthető fajta, Kocsis Pál nemesítette 1930-ban. Egy barátjának...


Megnézem