Igazi mai, modern bor született az ősi magyar fajtából a neszmélyi dombokon. A kézi szüretelésnek és a fürtválogatásnak, valamint a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően kristálytiszta ízekkel, mezei virágokra emlékeztető intenzív illatokkal, telt zamatokkal akár aperitívként, akár fehér húsokhoz, halételekhez kiváló.
Világos zöldessárga bor gyümölcsös-citrusos-virágos, közepes intenzitású, de gazdag illattal, igen üde savakkal, itt is, mint minden Kamocsay Prémiumban, hibátlan balansz illatban-ízben. A telt korty csontszáraz, nem túl hosszú, jóízűen savankás, finom nyári bor.
A királyleányka szőlő Erdélyből jött át a kombinátos időkben, a hetvenes évek táján. Könnyed és illatos hölgyike, aki a fehérboros tájakon érzi otthon magát. Kicsi szemek, kicsi fürt, kicsi bor, amennyiben mindig friss, üde, szőlővirágos és fincsi bort ad, de nagy bort nemigen. Nem is az a dolga, igazi jó savú nyári bort adó-alapanyag,
Salátabor és lecsó, rizottó és sült zöldség, camembert és kecskesajt, grillcsirke és grillezett hal jól jár vele.
Díszdobozos Chardonnay dűlőválogatás 5 dűlő és egy chardonnay cuvée lencséjén kereszt...
A merlot igen jól érzi magát Magyarországon, a Kamocsay Prémium Merlot alapanyagát a legmeleg...
Telt, gazdag, vastag és fantasztikusan illatos. Kerekded idomokról, az érett alapanyagról és m...
A sárgamuskotály népszerű csemegeszőlő is, ez az a fürt, ami a saszlák közé keveredve fel...