EN

Doktor Kamocsay Prémium

2017/05/19

Tulajdonképpen ez a cím elég jól summázza azt a sikert, amelyre bizony nagyon büszkék vagyunk. Mi is ez? A Semmelweis Egyetem borversenyének zsűrije csaknem 40 presztízs fehérbor között a legjobbnak találta Ihlet cuvéenket. Ez örömmel tölt el minket, s nem elsősorban az első hely miatt, hanem sokkal inkább azért, hogy a harmónia, a tartalom és a stílus célba talált. Nagyon köszönjük az elismerő értékelést.

Ha valójában nem is doktorált le az Ihlet cuvée, tiszteletbeli doktorrá válnia azonban sikerült, ha azt annak vehetjük, hogy a presztízs fehérbor közül a legjobbnak találtatott a Semmelweis Egyetem borversenyén. A zsűriben vegyesen ültek szakírók, sommelier-k, borbírálók és borértő orvosok. Az első körben a zsűri asztalok vakon lekóstolták a borokat, majd az öt legtöbb pontot kapott borokat újrakóstolták kategóriánként, s döntötték el, hogy melyek a dobogós borok. Ezután az összevetés alapján hozta ki győztesnek a zsűri a 2015-ös Kamocsay Prémium Ihlet cuvée-t.

Tudományos borok
Nemrég szintén az Ihlet cuvée győzte meg a Magyar Tudományos Akadémia zsűrijét, s zsebelt be ott is elismerést. Most a Semmelweis Egyetem legjobb presztízs fehérbora lett, lassan tényleg tudományos borokról beszélhetünk.

Köszönjük az elismerést.


Vissza