EN

Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé 2016

Vinum Bonum

A jó külsejű palackban, melynek arany kapszulája rímel a bor színére, az erős honi rozé-mezőnyben is remeknek számító rozé rejlik, egy tartalmas és szimpatikus beszélgető-és gasztrobor. A rozé, mely ma Magyarország legnépszerűbb bortípusai közé tartozik, úgy készül, hogy az erjedő mustot csak rövid ideig hagyják a kékszőlő-cefrén, néhány órán át (4-24 óra) áztatják, hogy a bor ne legyen nehéz és csersavas.

A bor

Szép selyemszínű bor, a pohár falán lecsorgó glicerin-könnyek meglehetős koncentráltságot sejtetnek, széles gyümölcsillata van (málna, cseresznye, szilva) a telt korty leheletnyi édes érintéssel köszön, üde és finom savak tartják és adnak lendületet neki. Kellemes az édesség és a sav játéka a telt kortyban, amiben még mintha kis ásványosság is csillanna, tartalmas, profi, átlagon fölüli ízképű bor, nem csak a nyári napokra.

A szőlő

A burgundi pinot noir nálunk valahogy nem igazán tudja kinőni magát, vörös fajtaborai között ritkán találni emlékezetes változatot, gyümölcsös aromái-savai okán viszont remek rosé készíthető belőle. Érzékeny, a hűsebb dűlőket kedvelő világfajta, bora inkább karcsú és világosabb, mint a nagy, fekete bordói cabernet-k borai, a pinot gris, azaz a szürkebarát rokona, keveset termő és macerás jószág.

Gasztró

A rozé generalista, majd’ mindenhez jó a beszélgetéstől a lazacsalátán át a pörköltig, biztosan jól esik egy komolyabb gulyás után 40 csepp, jól megy az olaszos tésztákhoz, de a barbecue-hoz is, a sült kolbászhoz, a paprikás csirkéhez, de a Kamocsay Prémium Rosé édes érintése okán a egy puncsmignon után is jól csúszik.

Díjak

Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díjRendelés

1590 Ft/Palack
Kosárba teszem A kosaram >>


Vissza

További boraink

Vinagora aranyérmes borváloga
tás

Vigye haza aranyérmes és Champion díjas borainkat egy csomagban ...


Megnézem

Kamocsay Chardonnay Superior, Páskum-dűlő
2013

Nehéz újat mondani e világfajtáról, de Kamocsaynak sikerül kiemelnie a chardonnay legszebb vo...


Megnézem

Kamocsay Prémium Chardonnay
2015

A chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja, a Kamocsay-stílusjegyek ...


Megnézem

Kamocsay Prémium Cserszegi fűszeres
2015

Ez volt az első nagy nemzetközi sikere Kamocsay Ákosnak, mint ismeretes, a cserszegivel nyerte e...


Megnézem