EN

Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé 2017

Vinum Bonum

Egy igazi, prémium élményt nyújtó rozé. Hazánkban ma nagy divatnak örvend a rozé, gyümölcsössége és univerzális karaktere igen sokszínű lehetőséget kínál mind a fogyasztási alkalmak, mind az ételek párosítását illetően. Igazi Jolly Joker bor.
Kamocsay Ákos úgy döntött, hogy szeretne egy igazi tartalmas rozét készíteni a pinot noir-ból. Az elkészült bor igazi nagyágyú lehet a rozék között. Telt, gazdag és szájbetöltő, melyet a fajtára jellemző lendületes és finom szerkezetű savak nyújtanak egészen hosszúra.
Nem csak nyári borozáshoz ajánljuk, télen igazi lélekmelengető karaktere emlékeztet arra, hogy hamarosan itt a tavasz és a nyár.

A bor

Szép selyemszínű bor, a pohár falán lecsorgó glicerin-könnyek meglehetős koncentráltságot sejtetnek, széles gyümölcsillata van (málna, cseresznye, szilva) a telt korty leheletnyi édes érintéssel köszön, üde és finom savak tartják és adnak lendületet neki. Kellemes az édesség és a sav játéka a telt kortyban, amiben még mintha kis ásványosság is csillanna, tartalmas, profi, átlagon fölüli ízképű bor, nem csak a nyári napokra.

A szőlő

A burgundi pinot noir nálunk valahogy nem igazán tudja kinőni magát, vörös fajtaborai között ritkán találni emlékezetes változatot, gyümölcsös aromái, savai okán viszont remek rozé készíthető belőle. Érzékeny, a mérsékeltebb kontinentális klímájú dűlőket kedvelő világfajta, bora inkább karcsú és világosabb, mint a nagy, fekete bordói cabernet-k borai, a pinot gris, azaz a szürkebarát rokona, keveset termő és macerás fajta. Kellő odafigyeléssel azonban gazdag és telt rozé is készíthető belőle. Ezt szeretnénk megmutatni ezzel a borral, no meg azt, hogy egy rozé is komoly tartalmat mutathat és örömet szerezhet. Légy nyitott, s mi örömmel ajándékozunk meg!

Gasztró

A rozé generalista, majd’ mindenhez jó, a beszélgetéstől a lazacsalátán át a pörköltig, s biztosan jól esik egy komolyabb gulyás után is. Jól megy az olaszos tésztákhoz, de a barbecue-hoz is, a sült kolbászhoz, a paprikás csirkéhez, de a prémium rozé édes érintése okán egy puncsmignon után is jól csúszik. Édeskés ízvilága szinte kiköveteli maga mellé a jó fűszeres ételeket is.



Rendelés

1670 Ft/Palack
Kosárba teszem A kosaram >>


Vissza

További boraink

Kamocsay Prémium - teljes bo
rsor

Kóstolja meg Kamocsay Ákos mind a hét prémium alkotását, melyeket a legjobb dűlőkről, ter...


Megnézem

Kamocsay Prémium Chardonnay
2015

A chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja, a Kamocsay-stílusjegyek ...


Megnézem

Kamocsay Prémium Sárgamuskotály
2017

A sárga muskotály népszerű csemegeszőlő is, ez az a fürt, ami a saszlák közé keveredve fe...


Megnézem

Kamocsay Prémium Irsai Olivér
2017

Népszerű és hungarikumnak tekinthető fajta, Kocsis Pál nemesítette 1930-ban. Egy barátjának...


Megnézem