EN

Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2016

A sárga muskotály népszerű csemegeszőlő is, ez az a fürt, ami a saszlák közé keveredve feldobja a napodat, mert kedves és összetéveszthetetlen erős virágaromája-íze van. Ez a változat karakteresebb borocska, nem csak koncentráltsága okán, hanem mert csontszáraz. Az igényes borszeretők bora, akik kedvelik az intenzív szőlőízt, amit nem fed el a cukor.  

A bor

Szép sárga borszín, édes-mézes, varázslatos, körtés-barackos virágillat, melyet csontszáraz, szinte sós korty követ, ami igen szimpatikus vonás, az ilyen illatú borok édes kortyban szoktak folytatódni. A rózsaillat a telt kortyban is tart, a neszmélyi savak csiszoltan csillognak benne, komolyabb bor.

A szőlő

A sárgamuskotály (muscat lunel) jó sav- és cukorgyűjtő, így remek  édesborok is készülnek belőle, nagyon tehetséges fajta, mely ősidők óta megtalálható mifelénk, tán már a rómaiak is készítettek édesbort belőle Pannóniában. A régi magyarok Bárzsing néven is hívták. Lédús, édes, jó savú fürtje virágos-szőlős, nagyon vonzó bort ad

Gasztró

A Kamocsay muskotálya jól szerepelhet az indiai és kínai konyha illatos-fűszeres fogásai mellett, de nagy hozzáadott értéket jelenthet a halsaláta, krémlevesek, gyümölcsleves, sertésszűz, rántott hús, camembert mellé feladva is. 

Díjak

Tata város illatos bora



Rendelés

1890 Ft/Palack
Kosárba teszem A kosaram >>


Vissza

További boraink

Kamocsay Chardonnay Superior, Páskum-dűlő
2013

Nehéz újat mondani e világfajtáról, de Kamocsaynak sikerül kiemelnie a chardonnay legszebb vo...


Megnézem

Vinagora aranyérmes borváloga
tás

Vigye haza aranyérmes és Champion díjas borainkat egy csomagban ...


Megnézem

Kamocsay Prémium Cserszegi fűszeres
2015

Ez volt az első nagy nemzetközi sikere Kamocsay Ákosnak, mint ismeretes, a cserszegivel nyerte e...


Megnézem

Kamocsay Prémium Irsai Olivér
2015

Népszerű és hungarikumnak tekinthető fajta, Kocsis Pál nemesítette 1930-ban. Egy barátjának...


Megnézem