EN

Kamocsay Prémium Chardonnay 2015

Vinum Bonum
Magyar Bormustra - Arany

A chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja, a Kamocsay-stílusjegyek (intenzitás, tisztaság, eleven, csillogó savak, a szokottnál nagyobb koncentráció, komplexitás+jó ihatóság egyszerre) különösen ragyogóan nyilvánulnak meg benne. Nehéz újat mondani e világfajtáról, de Kamocsaynak sikerül kiemelnie a chardonnay legszebb vonásait.

A bor

Világos arany színű bor intenzív gyümölcsillattal, ami az egyenesen folytatódó telt kortyban is megjelenik a finom savakra fűzve, fehér virág, barack, citrus. Az egész szájat betöltő lágy faktúra, nagyon jó balansz, a lecsengésben kellemes kesernye.

A szőlő

A chardonnayt tükörnek tartják, a borkészítő és a talaj tükrének, azaz olyan fajtának, mely jól közvetíti a terroir (talaj, klíma, kultúra, azaz borász) tulajdonságait. Francia világfajta, Burgundiából indult, mindenhol jól terem, képes nagy borokra, lédús, vastag héjú, ropogós, fűízű szemei vannak, jó savú-cukrú, így jó savú-alkoholú bort adó, megbízható szőlő, ma talán 3 ezer hektáron termelik Magyarországon.

Gasztró

Fehér húsú halak –madarak hű kísérője lehet, de üde savai és teltsége okán jól szolgál egy carbonara, lecsó, rakott káposzta, borjúhúsból készült étel vagy zsíros sajt mellett is.  

Díjak

"Legjobb Fehérbor", Quadris díj - Syngenta 2016
Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
37. Magyar Bormustra. Arany minősítés, a verseny csúcs bora



Rendelés

1985 Ft/Palack
Kosárba teszem A kosaram >>


Vissza

További boraink

Érzéki há
rmas

Baalbec - Chardonnay - Pinot Gris. Hagyja hogy elcsábítsuk legbájosabb, legtestesebb, legkarakt...


Megnézem

Kamocsay Prémium - teljes bo
rsor

Kóstolja meg Kamocsay Ákos mind a hét prémium alkotását, melyeket a legjobb dűlőkről, ter...


Megnézem

Vinagora és Berliner Wein Trophy aranyérmes borváloga
tás

Ihlet Cuvée - Pinot Gris. Vigye haza VinAgora és Berliner Wein Trophy aranyérmes és Champion d...


Megnézem

Kamocsay Prémium Irsai Olivér
2017

Népszerű és hungarikumnak tekinthető fajta, Kocsis Pál nemesítette 1930-ban. Egy barátjának...


Megnézem